Socker vs sötningsmedel

Skrev nyss ett långt inlägg på Instagram om mitt beslut att använda sötningsmedel igen efter en månad utan det. Det senaste året har varit tufft för mig. Att bli väldigt oväntat gravid, beslutet att behålla barnet och med det sikta mot att bli 4-barns mamma, studera, hamna i rullstol och inte kunna röra sig på 3 månader, helvetes-förlossning, att Lucas blev allvarligt sjuk, PTSD (som jag fortfarande har), att vara ensam med alla barnen hela sommaren och att försöka få tillbaka en del av mig själv genom träning. Jag förstår nu att det kanske inte var världens bästa beslut att totalt utesluta socker och sötningsmedel mitt i allt detta.

Så därför har jag bestämt mig för att ta tillbaka vissa saker för att må bättre i själen. Kaffe med mjölk och sötningsmedel är ett av dem. Jag kommer att äta inom ramen för LCHF, inklusive sånt som chokladmousse  (smält mörk choklad i vispad grädde). Jag kommer dock fortfarande låta bli ”vanligt” socker i kakor/godis/tårta osv.

Träningen ska jag försöka få till mer. Fick rådet att skippa träning men i mitt fall mår jag sämre utan det. Jag har känt att jag inte haft någon plats i mitt eget liv och jag måste få den tiden själv om jag ska orka.

Sånt som funkar för någon annan kanske inte funkar för mig och tvärtom. Jag får göra det som gör att just JAG mår bra. Måste minska stressen i mitt liv, stress har orsakat en svullen mage, magkatarr och ett fruktansvärt humör. Nu gör jag sånt som minskar stressen och förhoppningsvis även magen.

En högst personlig blogg från en 34- årig 4-barns mamma! Jag är inte utbildad kostrådgivare utan delar med mig av mina egna erfarenheter längs vägen.

Kommentera